2010. október 2., szombat

ha elfogadjuk

hogy a világot Isten teremtette, akkor Isten hogyan miből lett, teremtetett és ki vagy mi által? .... tehát olvasok, hogy tudjak kérdezni.
vajon mi késztet arra, hogy -most már napok óta- mikor hazaérek elindítsam a Názáreti Jézus filmet és erre aludjak el? vagy hogy vegyek egy szentelt gyertyát? pillanatnyi hóbort? tudásszomj? az ismeretlen megismerése? vagy valami megérintett? közben beszéltem a Fiammal megosztottam vele meg nem válaszolt kérdésemet mire Ő sztoikus nyugalommal magyarázta, hogy az Újszövetségben benne van a válasz hogy az Isten az Egy. de az egy előtt ott van a nulla, tehát az Egy előtt is kellett lennie valaminek. De Apa! ez a hit alapja, hogy hisszük az Isten van mindenek felett és ha egy pappal beszélgetsz erről ehhez a tézishez makacsul ragaszkodni fog.
most még és nálam az értelem -a megismerés bizonyossága- gátja a hitnek.
"A nem tudás az új ismeretek felé vezető út első állomása."
de mi az amit keresek? amit el tudok fogadni. amit el tudok fogadni abban tudok hinni (mondom most)
és miért ilyen nehéz ezeket a dolgokat nekem elfogadni? mert túl sok ismeretet tudást tapasztalatot szereztem és nem az Isteni kontextusban ellentétben egy gyermekkel akit kezdetek óta így tanítottak neveltek?


 

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Képzavar amivel élnem kell - vagy hívjuk inkább közhelynek - , hogy a hitben hinni kell, vallástól függetlenül persze. Az, hogy ilyenek után érdeklődsz az egyáltalán nem baj. De ha onnan nézzük a dolgokat, hogy minden eleve elrendeltetett, akkor már maga a gondolatok amik benned ébrednek, sem "eredetiek".
De kanyarodjunk csak vissza. Ha megkérdőjelezed Istent, akkor bizony a (még) pogányság erői dolgoznak benned. Kérdezni természetesen lehet, mert az Egyetlen a nap 24 órájában áll mindenki rendelkezésére, mint a non-stop lekisegély szolgálat.Sajnos a papok (az én szememben), mint földi helytartók nem hitelesek és tudom, hogy te is undorodsz a padre-k fröcsögő beszédeitől, így a legjobb mód hogy Isten érintését megéljed, ha könyvekbe temetkezel és hagyod szárnyalni a képzeleted.

PéZé írta...

ezt Te mondod vagy Isten mondatja Veled? :) egyébként az általad ajánlott úton bandukolok.

Unknown írta...

Nem hiszek istenben, ezért biztos vagyok és Te is biztos lehetsz benne, hogy teljesen magamtól írtam az egészet.
(pogány mosolygós arc)